pondělí 24. listopadu 2014

Praha - Taipei

Vazeni a mili, jak jsme slibili, tak se pokusime psat nejake zazitky z cest. Prave sedime v letadle smerem do Taipei a za sebou mame navstevu Amsterdamu. Ale pekne po poradku.
Den prvni:Let z Prahy do Taipei
Je neco po ctvrte ranni a my se hrabeme z posteli, abychom spachali jakousi pseudohygienu a zabalili posledni veci. V tuto nelidskou hodinu vsak nevstáváme sami...vstava s nami i nas sofer Terka, ktera byla tak laskava a brzy rano nas odvezla na letiste. Po rozlouceni na parkovisti nasledovalo hledani spravne prepazky a Check-in. Zde jsme se dozvedeli, ze sve velke batohy uvidime az v Sydney (tak snad pani nekecala). Vse ostatni probehlo bez problemu, takze nic nebranilo tomu, aby jsme v 7:00 mohli odlitat smer Amsterdam.
Do Amstru jsme priletli neco po pul devate a jelikoz jsme dalsi let meli az kolem 12:00, rozhodli jsme, ze bychom se mohli podivat do centra. Letiste Shiphool lezi asi pul hodiny vlakem od centra. Zakoupili jsme si tedy zpatecni jizdenky na vlak (cena jedne kolem 6 euro) a vydali se objevovat centrum. Sotva jsme dosli na nastupiste, prijel vlak s napisem "cosi" centree. Naskocili jsme tedy do nej. Jake bylo nemile zjisteni, ze vlak co se s nami prave rozjel, jede sice do centra, ale... Haagu :-). Nic no, na dalsi zastavce jsme vystoupili a pockali na spravny vlak. Ze dvou hodin casu se tak stalo 50min., ale i tak to stalo za to. Zde jsou nejake postrehy z rychlo-prohlidky: spoustu krasnych, uzkych a tajemnych ulicek se spousty kavarnickami a hospudkami. Vzduchem se nese "vune" travy (ze by tu byla legalni? :-)) a v ulicich to vypadalo, ze vcera byl mezinarodni mejdan (vsude neporadek). Amsterdam je podle mne raj pro cyklisty. Zaparkovana kola najdete fakt vsude, cyklostezky jakbysmet a dokonce mi prislo, ze cyklisti maji absolutni prednost pred auty, tramvajemi a i chodci. Myslim, ze to mesto stoji za blizsi prozkoumani. Tak snad priste s vice casem. My jsme museli mazat zpatky na letiste, projit dalsi kontrolou a znovu sednout do letadla, tentokrat spolecnosti China Airlines.
Zde jsme konecne dostali svuj vytouzeny obed.

Žádné komentáře:

Okomentovat