sobota 29. listopadu 2014

Vyrazime na cestu

Je  29.11. kolem desate rano a my si jdem do pujcovny pro nas domecek pro nasledujici mesic. Po projiti nabidek na internetu jsme vybrali pujcovnu Red point sidlici na Museum v Sydney. Hned na uvod si Jirik neodpustil vtipek (" jsem slysel, ze se v Australii jezdi vlevo...je to pravda? ), prala bych vam videt pohled toho chlapka co nam auto pujcoval :-D Po vyplneni nutnych formularu a zkomoleni nasich jmen a adres, nam byla pristavena Kia. Vzhledem k tomu, ze to ma automatickou prevodovku, chvili nam trvalo, nez jsme pochopili co a jak funguje. Musim rict, ze Jirik je fakt sikula....celkem rychle si zvykl na to, ze sterace a blinkry jsou obracene a ze se stale musi drzet vlevo. :-) Ze jsme po prijezdu zapluli do plavek a hupsli ke Kaje do bazenu a vecer, ze bylo bezva venkovni barbecue, snad ani radeji psat nebudu. ( Kdyz vidim jake mate teploty, tak bychom si tim jen rozlobili ctenare :-D)
Dalsi den jsme nakoupili v Aldi zasoby jidla, v Kmart nutne kempingove vybaveni (stan, sadu hlinikovych esusu, lavor, karimatky) a vyrazili.
Mirili jsme na jih, minuli jsme mesto Campbelltown a zamirili do mesta Wollongong na pobrezi. Silne navstevovana krasna plaz byla lehce obsazena mistnimi. More bylo nadherne, modre s velikymi vlnami na kterych se klouzala rada surfaru. Hned jsme podnikli prochazku po plazi smerem k majaku. Pisek hral, slunce palilo. Za majakem byl jeste jeden maly majak s pristavem pro jachty. Puvodne jsme se chteli zde vykoupat, ale nakonec jsme to omezili na prochazku s tim, ze se vykoupeme pozdeji na odlehlejsich plazich, kde nikdo nebude. Cestou jsme navstivili jeste Nan Tien Temple, coz je budhisticky chram vybudovany v poslednich letech. Prijemne to tam vonelo tycinkama a taky eukaliptem. Chteli jsme se podivat do hlavni budovy zvane Pagoda avsak dovnitr mohl jen Jirik. Ja jsem na sobe mela saty bez raminek a to se bohuzel do takovych mist nesmi. A nejen to, nesmi se tam ani v botach. Po svacinovem obede, v podobe kuratka, ktere jsme zakoupili v Minto, jsme vyrazili na jih k nasemu cili, NP Jervis bay. Projeli jsme Nowrou a zamirili do narodniho parku. Byla tam brana a informace, kde jsme zjistili ze vjezd je zpoplatnen asi 15 $, dalsi penize chteli za camping, za osobu 7$ a stan 17$. To by do naseho rozpoctu citelne zasahlo a tak z puvodniho planu, byti poctivymi kempujicimi platici, jsme se rozhodli byti poctivymi spicimi neplatici a zamirili zpet na nejblizsi odbocku mimo narodni park. Ta nas zavedla do osady na pobrezi, Vincentia. Vydali jsme se tedy na pruzkum....a hle, nasli jsme zachody, sprchu a krasnou plaz. A taky prisel slejvak. Zapluli jsme tedy zpet do auta a znovu, tentokrat k veceri, jsme se ladovali kuratkem. Vecer jsme jeste prohledli ostatni zakouti a nasli odlehlou plaz, kde nikdo nebyl. A co vic, byl zde zastreseny altan, zachody i venkovni sprcha...bylo rozhodnuto...zde dneska budeme spat.  Preparkovali jsme tedy blize, podnikli vypravu do more pri stmivani a ustlali si v altanu na brehu. Diky tme nas nikdo nenasel. Po dost neklidne noci plne otlacenin, otaceni se a kousani komaru, jsme se  probudili do oblacneho rana.
Po rychle snidani, jsme se rozhodlu vratit zpet do NP Jervis bay a alespon zbezne si ho prohlednout. Dle predpokladu v brane nikdo nebyl a kde nikdo neni, neni komu zaplatit vstupne :-D Dojeli jsme tedy az na samy konec parku, kde mely byt hezke plaze s bilym piskem. Podle nas to nebylo o moc hezci, nez jsme prochazeli den pred tim (pri pruzkumu Vincetia)  a tak neby duvod se dale zdrzovat v tomto parku a ryskovat, ze si nekdo vsimne, ze jsme nezaplatili vstupne. Nasedli jsme tedy do auta a vyrazili smer Mount Kosciuszko.
Zapomneli jsme dodat, ze jsme se od zacatku rozhodli prejit na novy rezim spanku. Chodime brzy spat (cca 21:30max) a brzy vstavame (kolem 6:15).

Žádné komentáře:

Okomentovat