středa 10. listopadu 2010

3. den Hotel Dan

Asi se divíte, že byl první den a najednou jsme u třetího. On totiž v pořadí je skutečně třetí...První byl totiž let :-)
Tak jsem právě dovečeřela celkem dobrý kuřecí salát a k tomu jako bonus úúúžasný čerstvý pomerančový džus. Dneska se toho moc nedělo a tak zkusím popsat alespoň hotel a okolí..
Hotel se jmenuje "Dan Hotels Israel"což je ozdobným písmem napsáno snad na všem. Od ubrousků a tužek počínaje (tužky jsem si odvezla :-D) až po skleničky(ty jsem tam nechala), talíře, ubrusy, župany, ručníky konče. Taky měli vlastní lžíci na boty :-D Je to obrovský komplex s bazénem, fitcentrem, hracím koutkem pro děti hřištěm a spostou restaurací.
Po celé délce jedné strany se táhne nádherná písečná pláž, kterou bez přestání omývá rozbouřené moře. Dovolila jsem si použít výraz "rozbouřené" protože ty vlny co denně vídám a slýchám jsou fakt divoké.
V nabídce jsou služby všeho druhu, od masáží až po donášku jídla na pokoj. Dokonce si zde můžete něco jako au-pair nebo jen slečnu na babysitting (večerní hlídání dětí). Ano nabídka jejich služeb je vážně široká, ale taky si na ně pěkně počkáte, obzvlášť, když nemluvíte hebrejsky. Takže chcete-li horkou vodu na čaj k snídani, doporučovala bych si ji objednat už den před tím večer, páč jinak se vám může stát, že vody na vámi vytoužený čas se dočkáte až když budete na odchodu (Stevova vlastní zkušenost :-D)
Co se týká snídaně a ostatního jídla, pokaždé máte na výběr z tááááááák velkého množství, že není možné něco si prostě nevybrat. Ovocné i zeleninové saláty nejrozmanitějších kombinacích, grilovaná zelenina, čerstvá zelenina, restovaná zelenina, naložená rýže, brambory, hranolky, pitta chléb, párky, kuřecí nugetky a řízečky, kuře na grilu, kuřecí špíz (nezapomeňme, že jsou židé, takže žádná prasátka), kuličky z mletého masa, falafel, kebab, beefburger...apod. A těch druhů dezertů jak tři cukrárny dohromady.
Co se týká počasí je tu celkem bláznivý. V jednu chvíli můžete padnout vedrem a v další minutě si musíte alespoň pro lehčí svetřík. Ani vítr není úplně spolehlivý. Slunce tu vychází....to vlastně nevím...páč každé ráno, když se probudím už je denní světlo, ale zapadá tak kolem 18:00 což je celkem brzy. (jéé to je tááák úžasný jak to moře v dálce šumí!!!)
Okolí hotelu je nádherné. Všude rostou palmy, vysoké i nízké, keře, kytky, upravené skalky, kaktusy, jasmíny prostě romantika :-) Jo a taky jsou tu anglické trávníky. Hned pod naším bytem jsou dva bazény (1pro neplavce a jeden pro plavce) s restautací, ve které když jíte si musíte dávat zatracený pozor na malé ptáčky. Řekla bych, že jsou to místní vrabci, kteří vám buď ukradnou kus jídla(v lepším případě), nebo vás, či to jídlo, po..erou. Taky se mi to stalo :-D Takoví jsou dobří klucí!!! :-D
Přímo před terasou, kde právě sedím, je velký travnatý plac, dosti často využívaný na fotbal a hned za ním chodníček, po kterém čas od času (často) pendlují sem a tam pinglíci v černo-bílém obleku nebo slečny v černých šatech s bílou zástěrkou....

Žádné komentáře:

Okomentovat